Hírlevél

Szavazás

TETSZIK AZ OLDAL?
IGEN
NEM

Látogató számláló

0
3
2
1
5
2
3

Fórum


audio - video beállítás
(71.) Orkodo
2012.10.29 15:11
Kedves Okine !

A felvétellel kapcsolatban arra figyelni kell, hogy ne legyen 1000 féle átalakító amin keresztül a videó jel megy. Telepítésnél arra is figyelni kell, hogy a PAL rendszert kell választani az Ulead videó studiónál mert akkor lesz színes a kép. Ha NTSC-ben van akkor fekete-fehér lesz ugyanis ez nem a mi rendszerünk. A homesteck videó studió kód kockájába kódot kell írni ez a kód a program mellett egy txt fájlban megtalálható. A hanggal kapcsolatosan sercegést okozhat az is, hogyha az operációs rendszerünkben a hangerő szabályzó maximumra van húzva, így a digitalizáló alapzaját is összeszedi. Én profi hangerősséget úgy szoktam megoldani, hogy egy jack dugós RCA kábel aminek sztereó jack az egyik vége rca a másik vége és a hangkártyán keresztül végzem a hangfelvételt így a digitalizálót csak videó felvételhez használom. Kodeket itt valahol a fórumon írta, hogy melyik a legjobb jelenleg most én sem találom, de egészen biztos, hogy már egyszer le lett írva
(70.) Robi-42
2012.10.23 21:42
T Őrködő !
Végignéztem a honlapotokon a hang beállítását. Nekem az a problémám, hogy a hang beállításánál a felvételnél nem látni a raltek sztereó keverő ikonját. (csak a mikrofonokét és a vonal bemenetelét.)A lejátszásnál lehet látni ezt az ikont. Mikénz tudnám én ezt az ikon idevarázsolni , hogy a többi beállítást meg tudjam oldani? Válaszodat előre is köszönöm ! T. O. Robi
(69.) o
2012.10.05 02:32
Még egyszer: RCA bemenetnél Video composit-re kell állítani a bemenő jelet?
(68.) okine
2012.10.05 02:29
Közben sikerült képet kicsikarni S-video bemeneten keresztül (átállítottam a bemenetet). De fekete-fehér a kép.Mi lehet az oka?
A Capture video Format-ban nehezen tudom állítani az pociókat.Nem marad úgy. Vagy, ha átállítom, már nem vesz fel.
AVI formátumban jó a kép, de a hang ugrál-serceg.Tud megoldást?
Végigolvastam az összes hozzászólást,de nem találtam meg a kodekajánlást.Tudna segíteni?
Köszönöm előre is.

digitalizálló készülék jel bemenet RCAa Vvideo composite?\\\"
(67.) okine
2012.10.05 00:07
Tisztelt Őrködő!

Köszönöm a segítséget, de:
Mivel a Capture fül alatt a képpel semmi gond,csak az Edit fültől vannak problémák,hiába mozgatom a vezetéket,nem jövökrá a hibára.
Az látható,h a Capture ikonra kattintva feljövő ablakban lévő capture video ikon kijelzője narancssárgán villog, de ugyanezen ikon jobb alsó sarkában piros korong van.
A VHS-emnek csak scart csatlakozása van. Ide tettembe 1 átalakítót(out állapotban),ami 3RCA-ra bontja, ez van csatlakoztatva a készüléken keresztül az USB-hez. Próbáltam scartról Svideo+3RCA átalakítóval csatlakoztatni,de így se kép, se hang.Nem jövök rá, h mi lehet a probléma.

A kodekleírást még keresem.

Közben megpróbáltam telepíteni a Honestech programot az útmutató szerint. A képen úgy látom,h a KEY mindaz öt mezője üres,de hibás szériaszámot ír ki nekem.
További segítséget szeretnék kérni,ha van ötlete.
Köszönöm.
(66.) Orkodo
2012.10.04 15:12
Tisztelt Okine ! Nem lenne szabad csíkosnak lennie a képnek, ez ténylegesen valamilyen kodek hiba, vagy ami még előfordulhat, hogy az RCA kábel árnyékolásával ( nem jó az RCA kábel ) van a probléma. Ezt úgy lehet megnézni, hogy felvétel közben mozgatod a kábelt, akkor változik a kép. Esetleg ki lehet próbálni egy másik kameráról is a képet, a kodeket pedig, hogy milyen kodeket kell letölteni azt már valaki már leírta itt a fórumon egy hozzászólásban, azt a hozzászólást kellene megkeresni.
(65.) okine
2012.10.03 15:03
Biztos fontos,h a Capture Video egnyomása után feljön 1 ablak:\\\" No inpot signal or signal is unclear. Akarom-e folytatni.\\\" Ha \\\"leokézom\\\", felvesz;csak ilyen képpel.
Ha nagyon állítgatok a Color funfciókon :sokszor hibaüzenet,és lemerevedik a kép. De most sikerült úgy-ahogy beállítanom.
(64.) okine
2012.10.03 13:50
Még az előbbihez:
A gépem: AMD Semprom 2800+; 1250 GB RAM
Esetleg mijen codec-t tudna ajánlani? Lehet ez a baj? Vagy a CPU Hz-e kicsi?
A kép nézhető, csak épp annyira csíkos (függőlegesen), h engem zavar. Kipróbáltam gyári DVD-t átvenni (h nem-e a VHS-felvétel minősségével van a baj), de ugyanolyan életlen lett a kép.
Nézegettem a beállításokat, de csak a DC60 3IC tipusnál láttama neten élességbeállítást(Sharp) az Advanced-ben. Nekem a DC 60-van. Azt írták,ez is jó XP-re.

Nagyon várom a válaszukat.Köszönettel:
Okine
(63.) okine
2012.10.02 16:23
Kedves Őrködő!

Nekem a képminősséggel van gondom. WinXp(alapkészülék)-n a hang ok. Amikor vesz(Capture) a bejövő kép is jó, de amikor visszanézem(Edit), csíkos a kép és rossz a felbontás.DVD formátum van beállítva. Quality 80%, az Advanced-hez nem merek nyúlni.
Egy dilettáns kérdés: 3RCA-n vancsatlakoztatva a készülékhez, ha az S-videó-t is sikerülne bekötnöm ezen felül,akkor javulna a képminősség?
Köszi a segítséget.
(62.) zozek
2012.09.18 19:38
Köszönöm a választ!
A helyzet az, hogy türelmetlenebb voltam, s keretem a megoldást. A Honestech VHS to DVD teljes mértékben megoldotta a problémám.
További jó munkát kívánok!
zozek

Név
E-mail
Hozzászólás
Honlap készítés