Hírlevél

Szavazás

TETSZIK AZ OLDAL?
IGEN
NEM

Látogató számláló

0
3
2
1
5
2
3

Fórum


Ulead VideoStudio
(82.) Pibácsi
2016.04.13 22:50
Szia! Sajnos így más a helyzet, mivel az USB-re csatlakoztatható külső eszközt kell bevetned. Pl. Pinnacle USB-510 asztali \"kártya\". Erről tudsz bejutni a gépedbe, mivel nincs direkt 1394-es aljazat.

üdv. Pibácsi
(81.) zs
2016.04.13 18:14
Tisztelt Pibácsi.Nekem asus x52f tipusú gépem van.A leirt csatlakozót nem találom.smi grabber device van telepitve./nagy nehezen/Köszönettel János
(80.) Pibácsi
2016.04.11 14:05
Szia János!
Milyen programot telepítettél? Van Firewire csatoló aljazat a számítógépeden? Gondolom, azzal csatlakozol.

Pibácsi
(79.) Zsók János
2016.04.07 18:58
Szia.Mini dv felvételt szeretnék digitalizálni.Sokszori telepités után úgytünik,hogy működik,A gond az ,hogy 1mp et rögzit/.Nem vagyok szakértője a számitástechikának/ Köszönöm a sgitséget.üdv János
(78.) Burkus Roland
2016.02.10 12:13
Helo.
Ulead 11-es verzioval is mukodik az EasyCap? Keppel nem volt gondom csak a hang nem akart menni. Win7-esem van.
Vagy szerezzem be a Ulead DVD SE verziojat?
Koszonom.
Roland
(77.) Nimsz Gábor
2015.10.19 19:16
Nem találom a lemezen az Ulead VideoStudiot.A leírás szerint a lemezről kéne telepítenem,de nem találom.Akkor hogyan telepítsem?
(76.) Kovács László
2015.08.16 09:36
Köszönöm szépen, működik a felvétel. Egyetlen problémám van már csak a hanggal: valami gyors, szaggatott (motorzúgás-szerű) háttérzaj hallható. Mi lehet az oka?
(75.) Pibácsi
2015.07.31 23:28
A mono videó magnó bemenetet a számítógép line (vagy mikrofon) bemenetére kell kapcsolni. Ha a videót elindítjuk függetlenűl attól, hogy az Uleadot már megnyitottuk (hozzá sem nyúltunk) a hangnak meg kell szólalnia a számítógép hangszórójából (vagy a fülhallgatóban). A számítógép keverőjén addig kell próbálkozni, amíg meg nem szólal. Lehet, hogy le van tiltva a line bemenet (vagy mikrofon).
Ezután, ha elindítjuk az Uleadot és azon belűl a Capture részt, majd ott beállítjuk a hang résznél azokat, amiket leírtam, akkor annak menni kell.
(74.) Kovács László
2015.07.29 00:25
Tisztelt Pibácsi!
Beszereztem a jackdugós átalakítót (mivel mono VHS-C-m van, csak a fehér RCA-t tudom használni). A kamera indításánál a kép megjelenik a Ulead-ben, a hang viszont nem. A leírt beállítások (Options) \\\"OK\\\" után a program visszaáll: \\\"Format: MPEG\\\", \\\"TV System: NTSC\\\", \\\"Use PCI Audio\\\" pipa ki. A \\\"Capture Video\\\"-ra rákattintv a azt írja ki: \\\"Cannot start the capture graph\\\", felvétel nem készül. Mi lehet a probléma?
(73.) Pibácsi
2015.07.24 21:24
EasyCap SMI Grabber Device csatolás.

Leírom sorban a lépéseket, bár ahogy olvasom már az eleje rendben (lehet, hogy túl aprólékos és hosszú a leírásom, de gondolom, nem baj). Nekem Ulead 10-es van, de alapjában véve hasonlók.
Az EasyCap-ot minél rövidebb USB vezetékkel, de fél méteren belül kell csatolni eléggé vaskos USB hosszabbítóval, ha lehet, akkor legjobb hosszabbító nélkül egyenesen az USB aljzatba. Az eredeti hosszabbítót el kell dobni, mivel vékony, sajna kimaradásokat, hangszinkronhibát okoz. A videó magnó audió RCA-t jackdugós átalakítóval dugjuk a számítógép mikrofon (vagy line) bemenetébe. Az eredeti EasyCap - SMI Grabber hangbemenet itt nem működik, bár meg lehet próbálni. A hangcsatolás lehetőség az EasyCap chip-jétől függ. Van olyan hangmegoldás, ami az USB-ről közvetlenűl csatlakozik, (pl. Syntek STK1160) és nem kell külön bemenetre tenni.
A legjobb úgy beindítani az Ulead progit, hogy a videó magnó már az eszközön keresztűl csatlakoztatva van, elindítva, mivel így hamarabb rá tud kapcsolódni. Azután majd visszatekerjük, ha már a monitorban látjuk a képet.
Ha megnyitjuk az Ulead programot és a „Capture” fülre kattintunk, akkor, a „Source” lenyíló részben az „SMI Grabber Device”-t meg kell, hogy találjuk. A VHS egy .mpg Upper Field First váltottsoros fájl, így a „Format” résznél a lenyíló fülnél át kell állítani DVD-re a mentést. Általában először alapban avi-t ad fel. Az .avi jelen esetben egy tömörítetlen formát takar – ami meglehetősen sok helyet foglal, 18-20MB/sec. (ebbe az fájlformába nem érdemes menteni csak, ha direkt ezt akarjuk) ezért kell az mpg – DVD tömörítés, olyan ami megtartja a váltottsorosságot. Azután ki kell jelölni a „Capture folder” mappát, ami a legegyszerűbben talán az „Asztal”, mert ott biztos hamar meg lehet találni a letöltést, nem kell keresgetni. Ha ez az oldal rendben van, akkor az „Options” pontot kell megnyitni. Itt a „Capture Options” ablakot úgy kell hagyni: Capture audio, pipa, Capture to library, pipa. A „Display source” üres. A „Change Field Order”, - t úgy kell hagyni „Upper FF” állásban. A „Video and Audio capture Property Settings” ablak beállítás: imput Video -Composite, TV system - PAL (gondolom Európai felvételekről van szó). Audio device: a PC hangkártyája (Realtek stb.), Imput source: Mikrofon, vagy Line bemenet (ahova csatlakozik a videó magnó), vagy Főhangerő (de itt esetleg visszhangosodhat, ha közben megy a lehallgatás is). A legjobb a Line bemenet, a mikrofonnál vigyázni kell a beállításra, mert esetleg torzíthat. Az Use PCI Audio négyzetbe: pipa. Preview audio with USB device: üres. (nem az USB-ről megy a hang). Fent középen „Color”. Itt lehet a bejövő képen korrigálni, ha kell fényerő, kontraszt, színtelítettség stb. A harmadik fül „Capture”, itt a DVD-t kell bejelölni, a többi marad. Itt a „Capture” résznél balra lent a kisablakban olvasható ide-oda huzogatva: MPEG Files, 24Bits, 720x576, 25.00 fps, Upper Field First, (DVD-PAL) 4:3, Video data rate: Variable (Max. 9500 kbps), Audio data rate: 128 kbps, vagy nagyobb, MPEG Audio, 48.0 KHz. Stereo. Tovább lehet lépni és megnyitni lent az „Advanced” fület, ahol is jobbra lent az audiónál a 64 kbps-ot át kell állítni legalább 128 kbps-re majd OK, és a következő oldalon is OK. Ezután várunk egy kicsit (pár másodperc), amíg beáll. Visszatér az „Options”-ból az eredeti program nézetre.
Ha az elején csatoltuk, elindítottuk a videó magnót, akkor meg kellene jelennie a mozgóképnek hanggal együtt. Ez a hang egyébként – mivel külső csatolású – akkor is megy, ha a felvételt megállítottuk, de a magnót nem. Amikor elindítjuk, a hang már megy a PC eredeti hangvonalán, független attól, hogy az Uleadot megnyitottuk vagy sem. A felvételhez akkor kapcsolódik, amikor a „Capture” résznél a start gombot benyomjuk. A magnót manuálisan kell kezelni, indítani, megállítani. A „Capture Video” gomb megnyomása előtt szépen be lehet sakkozni, állítani ahonnan fel akarunk venni. Ha van rá mód, inkább egy kicsit előbbre állítani, mint ahonnan kellene az átjátszás, mivel a start gomb megnyomása után kell egy kis idő, amíg átvált (2-5 sec), viszont közben addig is megy a szalag. Ha az „OK” után nem akar a kép megjelenni, akkor meg kell ismételni az „Options” – „Video and Audio capture Property Settings” megnyitását és ismét „OK”-zni. Lehet, hogy 2-3szor meg kell ismételni.

Üdv. Pibácsi
Név
E-mail
Hozzászólás
Honlap készítés