Hírlevél

Szavazás

TETSZIK AZ OLDAL?
IGEN
NEM

Látogató számláló

0
3
2
9
8
7
8

Fórum


HONESTECH STUDIO PROGI
prev
next
(41.) Pibácsi
2015.01.26 11:26
Durkó András!
A settings rész valamiért nem nyitható le nálam sem, de a hangkártyát be kellene adni ha EasyCappal dolgozol. Nézd meg a hangrésznél a lenítóst, hogy mit ad még fel. Kellene egy olyat, hogy digitális hang és azt jelöld be. Ill. ha más van akkor azt próbálgasd. Ha kép van, akkor még az is előfordul, hogy nem jól csatlakozik a videó magnó, vagy TV-n meg kellene nézni, hogy egyáltalán van-e hang felvéve., bár ez utóbbi valószínűtlen.
Üdv. Pibácsi
(40.) Durkó András
2015.01.22 17:36
Érdeklődni szeretnék, hogy a feltelepített honestech vhs to dvd programomba vajon miért nem érkezik hang? A kép szépen rendben van, de az Audio ablaknál nem nyitható a Settings fül, és csak halványan írja ki a hangkártyám nevét.
Köszi a segítséget eőre is :)
(39.) Bélteki Zoltán
2014.12.19 12:12
3.5 verziót használok, kis ügyeskedés után telepíti a drivereket minden alá ( eredeti lemez van hozzá), de bármilyen programmal használom, ( eredetileg mellékelt , vagy egyéb capture képes ) akadozik a felvétel képe, hiányoznak elég szépen képek.
Nektek volt ilyen problémára megoldásotok?
Talán a digitalizáló \"gyenge\" a feladatra?
Válaszokat tippeket magánba ha lehet, mert nem mindig bújom a netet
Zoli bácsi
(38.) Pibácsi
2013.03.01 15:56
Finomítom, részben kiegészítem az előző leírásomat, talán valakinek segítség.

Honestech VHS Capture.

A felvétel(Capture) módja: DVD Mpeg2-8000 kbps/Mpeg1-224kbps. Folytonos(Progresszív).
A bemeneten nem lehet beállítni semmit, sem a bitrata nem állítható sem az interlace, fix módozat van. Itt a bemenetnél mindjárt deinterlészt alkalmaz, mivel a váltottsorosság megszűnik. Ez a progresszív felvételeknél egy szokásos eljárás (mindjárt az elején kell alkalmazni), de a váltottsorosoknál az élesség rovására megy és oldalmozgásoknál enyhe képrebegés látható. Ezt vátottsorosan kellene felvenni (Upper Field First). Itt nincs más lehetőség. Így is elfogadható a képminőség, kb 80%-os.

Nem mindegy, milyen eszközt csatlakoztatunk hozzá.

1. EasyCap Syntek STK 1160 eszköz csatlakozással: a VHS szalagon lévő progresszív felvételek (mozifilmek, filmek, TV-ből felvett anyagok, tehát alapban progresszívek) jól átalakíthatók, felvehetők. A VHS-en lévő váltottsorosak (mindegy, hogy eredeti váltottsoros kamera kazetta, vagy normál nagyságú VHS kazetta, amire át lett másolva a váltottsoros kamera-kazetta) elég jól megjelennek, a kép nem szaggat, folyamatos (oldara mozgásoknál enyhe rebegéssel) amikor lejátszásra kerűl. Ugyanígy folyamatos a hang is. A felvételek minősége kb. 80%-os. (természetesen az alapfelvételtől függően).

2. Pinnacle 510 - USB asztali eszköz csatlakozással: a progresszív és a váltottsoros esetében is
ugyanaz, mint az előző, de itt viszont lejátszáskor enyhén szaggat a kép. A Honestech belső monitorán viszont felvételkor is símán megy. A továbbiakban a felvétel nem használható fel.

A fenti két esetet figyelve a Honestech az EasyCap Syntek 1160-al (és feltételezve hasonló egyszerű eszközökkel) jól használható, eltekintve a progresszív – váltottsorosságból adódó képminőségtől. Más eszközök alkalmasságát viszont próbálni kell.
(37.) Pibácsi
2013.02.28 19:03
A Honestech program Capture része a progresszív jellegű VHS kazetták átvételére alkalmas, a váltottsoros kamera felvételeit (akár eredeti kamera VHS kazettáról, akár VHS kazettára átmásolt kazetta) nem váltottsorosba teszi át, hanem azt is Frame-based, progresszívbe viszi fel a PC-re. (mediainfo ellenőrzés). Ez így nem jó, mivel a későbbi lejátszásokkor rebegni fog a kép. Sajnos a bevitelnél nem állítható be az Interlace funkció. Az is lehet, hogy Deinterlészt alkalmaz a bemeneti oldalon, de sajna nem lesz jó a kép. Az oldalmozgásoknál rebegni fog. Itt Upper Field Firstnek kellene lennie. A DVD kimenetnél már beállítható, de ez már csak a DVD-re vonatkozik. Az Ulead VS SE DVD-nél ez jól működik, ezért ezt érdemes használni.
(36.) Vjoco
2012.04.04 11:15
T Orkodo!
Természetesen a készüléket itt vásároltam, és regisztráltam is.
(35.) Vjoco
2012.04.04 11:12
T. Orkodo!
Érdeklődni szeretnék, van-e lehetőség, a honlapon lévő EasyCap beállítások, telepítések stb. kinyomtatására, én ugyanis már a kijelölésnél elakadok.
Köszönöm.
(34.) Detti
2012.03.20 00:57
Én is vettem EasyCAP-ot Honestec programmal, feltelepítettem a drivert és a videostudio programot. Mikor a Honestec programot megnyitom, nem érzéleli a videómat? Mit ronthattam el? Köszönöm
(33.) thunderboy
2012.02.01 18:51
Sziasztok!
Most vettem egy EasyCAP-ot és a Honestec programmal amit az Örködő.hu-ról töltöttem VHS-ről DVD-re 1nap gyűrés után működik, van hang és kép is, a hang persze nem 5.1-es és a kép sem HD (kb az amit vártam)..de a régi VHS-ek mentésére megfelel szerintem,az (Uleaddal nem működött..állandóan kilőtte a gépemet..újra indította) egy probléma merült fel eddig,hogy nem rakja teljes képernyőre a mentett filmet 4:3 a mérete,a beállításoknál a felbontás és a mentés fajtája jelentősen változtat a mentés minőségén..próbálkozok még a jobb beállításokért és esetleg jelzem ha valami jobbra jutottam.
(32.) orkodo - digitalizáló
2012.01.14 09:26
Kedves Ladislaus!
Vesézzük ki a felvetés, mert én konkrétan emlékszek a készülék cserére és arra is hogy azt előtte én teszteltem le, kifogástalanul működött.
A Honestecn vagy az ulead progit használja?

Név
E-mail
Hozzászólás
Honlap készítés