Hírlevél

Szavazás

TETSZIK AZ OLDAL?
IGEN
NEM

Látogató számláló

0
3
2
5
0
0
0

Fórum


DIGITALIZÁLÓ /AUDIO HANG/
(57.) orkodo - digitalizáló
2012.01.14 09:37
Kedves Imre!
Biztos vagyok benne, hogy ha más gépen megy a készülék akkor csak valami apró beállítási probléma lehet az op. rendszerben. Én letölteném az őrködőwebáruház oldaláról a Honestech studió progit /serial kód egy txt fele-ban/ és megnézném azzal is.
(56.) Szikora Imre
2012.01.13 13:37
Kedves Őrködő!

Így gondolom én is, nincs elfogadható magyarázat a nem működésre. Ezért írtam, hogy feladtam a küzdemet, nem éri meg tovább foglalkozni vele! De még egyszer köszönöm, hogy próbált segíteni!

Imre
(55.) orkodo digitalizáló
2012.01.12 19:11
Kedves Gyula!
Én is köszönöm a SEMMIT MONDÓ KÉRDÉS.
ha 50 év kevés volt akkor én nem tudok segíteni!
megsúgom a hangkártya felvétele csúszik ha az unlead progit használná akkor azt is utána lehet húzni.
De nem akarom önt ezzel az információval megsérteni hisz ön ezt tudja! Akkor mért nem csinálja?
(54.) Weyde Gyula
2012.01.12 18:52
kÖSZ A SEMMITMONDÓ VÁLASZT.
Nem vagyok kezdő, kb 50 éve űzöm a szakmát.
Megismerem a túlvezérlési torzítást.
Más digitalizálóval ez a jelenség nincs.
Akkor van fáziseltolódás, ha a hangot az EsCapot megkerülve viszem be a gépbe.
Gyula
(53.) orkodo - digitalizáló
2012.01.12 17:32
Térjünk át a műszaki beállításokra. Először is arra kérném, hogy a digitalizalo.net oldalon a 3IC digitalizáló Win7 telepítési útmutatója szerint (ezt a telepítést én készítettem Win7 64bit operációs rendszeren kb. öt perc alatt) helyezze a gépbe a készülékhez kapott CD-t, majd nyissa meg a CD tartalmát, keresse meg a Drivers mappát, majd a mappán belül indítsa el a Setup fájlt. Ezt követően válassza ki a nyelvet, s indítsa el az installálást. Telepítést követően telepítsük a gépünkre az Ulead Videostúdió programot és figyelmesen olvassa el a telepítési útmutatót, mert nagyon fontos, hogy a Source rész legörgetésénél ott kell, hogy legyen az SMI Grabber Device. Ha ez nincs meg, akkor a driver nem települt. A további lépéseket fogja látni a leírásomban. Az Audio device-t a sztereó keverőre kell állítani, úgy ahogy a képen is látja. A MIKROFON (HIGH DEFINITION AUDIO) NEM MEGFELELŐ BEÁLLÍTÁS. Ha más eszközt nem ajánl fel, akkor az operációs rendszerében kell a Start menüből, a Vezérlőpult/hangeszközök beállításánál engedélyezni a sztereó keverő eszközt és a felvételt is engedélyezni kell, mert valószínű, hogy ez az Ön gépén nincs engedélyezve, beállítva.
Első körben, hirtelen elég lesz ennyi. Ha bárhol elakadna, akkor forduljon hozzánk bizalommal.


Megjegyzés: A program újraindításkor visszaáll alapbeállításra, azzal sajnos én sem tudok mit kezdeni, ez sajnos a programba gyárilag be van építve. Összegezve, az Ön problémáját meg fogja oldani, ha az audio device fülnél el tudja érni azt, hogy a sztereó keverő eszköz megjelenjen, mert a mikrofon nem helyes beállítás. ( ezt az eszközt, funkciót az operációs rendszerében kell beállítani a fentiekben leírtak alapján.)
(52.) orkodo - digitalizálás
2012.01.12 16:30
Kedves Szikora Imre!
Akkor nem tudom mi a kérdés. A drivert és a programot fel kell telepíteni, a beállításokat el kell végezni és ennyi.
(51.) Szikora Imre
2012.01.12 15:59
Kedves Őrködő!

Igen, minden a leírtaknak megfelelő. Pl. Skype-al is kitűnően együttműködik. Hangfelvétel ok, teszt ok.

Imre
(50.) orkodo - digitalizálás
2012.01.12 15:44
Kedves Szikora Imre!

Mindenképpen az Ön gépén van a hiba, ha az eszköz más gépen fut. Meg kellene nézni, hogy működik-e a hangkártya a gépen. A vezérlőpultban a hangok és audio eszközöknél az audio beállításoknál alapértelmezett eszközök működnek-e (hanglejátszás, hangrögzítés) és ezek tulajdonságainál ki vannak-e pipálva, engedélyezve vannak-e a fő hangerő, hanghullám, SW, szintetizátor, CD-lejátszó elemek. A felvételi résznél pedig a felvétel, mikrofon ki van-e pipálva, engedélyezve van-e.
(49.) orkodo - digitalizálás
2012.01.12 15:37
Tisztelt Balázs Zoltán!

A készülékkel kapott CD az Ulead Videostúdió programot is tartalmazza. Kérjük nézze át a CD tartalmát figyelmesebben.

A torz hang és sziszegés azért van, mert a Windows hangerő szabályozónál túl van vezérelve a lejátszásnál és a felvételnél is a ki- és bemeneti jel. Ezeket kell normálisan beállítani. Olyat meg még nem is hallottam, hogy fáziskésésben a hang és a kép.

Megjegyzés:
Tekintettel arra, hogy ez egy sima mikrofon bemenetnek megfelelő eszköz illesztés, ezért stúdió minőségű hangot senki ne várjon.

Megoldás:
Ha valaki valós sztereó vagy dolby hangzást szeretne felkeverni a videója alá, azt egyszerűen megteheti. Fog egy darab 300 Ft-os RCA - sztereó jack vezetéket (az egyik vége két db. RCA-ból, a másik vége egy fülhallgató sztereó jack csatlakozóból áll). Ezt egyszerűen bedugja a gépén levő hangkártya mikrofon-felvételi részébe, a komolyabb hangkártyáknál 5.1 is lehet, a másik végét (RCA) összecsatlakoztatja a kamerájával, VHS magnójával, stb., majd az Ulead progiban beállítja, hogy a hangfelvételt a hangkártyáról olvassa be vagy kezelje.
(48.) Szikora Imre
2012.01.12 14:39
Kedves Christopher!
Mint írtam Windows XP Professional operációs rendszer, legális az ACER gépre eredetileg feltelepített.
A vásárolt EasyCap DC60, version 2.1C.

Megjegyzés: A gépemen az oprendszert legyalultuk, újratelepítettük, elsőként az EasyCap-ot telepítettük (kodek ütközés ne legyen) úgy sem ment. Más Win XP-n (és más gépen) igen.
De köszi, hogy akarsz segíteni!
Imre

Név
E-mail
Hozzászólás
Honlap készítés