Hírlevél

Szavazás

TETSZIK AZ OLDAL?
IGEN
NEM

Látogató számláló

0
3
3
1
6
6
9

3IC DIGITALIZÁLÓ WIN7 DRIVER TELEPÍTÉSE

Kedves Látogatók és Vásárlók!

 

Figyelembe véve, hogy tapasztalataink szerint sokunknak problémát okoz a vásárolt digitalizáló beüzemelése és életre keltése, tekintettel arra, hogy nem mindennap szoktunk drivert telepíteni (volt aki feltette a kérdést "Az meg milyen hal?", ezért most ezt a problémát rövidre zárjuk. Lépésről lépésre el fogom magyarázni, hogyan tudjuk a drivert telepíteni és a programot rákényszeríteni arra, hogy videót és hangot is produkáljon.

Kezdjük ott, hogy megkaptuk a készüléket (Remélem tőlünk vásárolják!).

A csomagnak mindenképpen tartalmaznia kell egy darab Easycap digitalizálót, esetünkben a DC60 3IC változatot, valamint egy darab, drivert és videó stúdió programot tartalmazó, CD-t. Ezekre koncentráljunk! Ami még fontos számunkra, sokan kérdezik, hogy hol találhatjuk a program installálásához szükséges "serial number" kódot. Uraim és Hölgyeim! Lássanak csodát, ez rajta van a CD sárga, írott felületén. Először nekem is közel negyed óráig tartott megtalálni, mire rájöttem, hogy ez bizony rá van a CD-re nyomtatva (simán betoltam a gép CD olvasójába, "Ugyanis ki a franc keresi ott!).

Kezdjük az első lépéseket.

1. CD-t a csomagolásból kivesszük, majd a meghajtóba betoljuk.

2. A készülék végéről a védő kupakot lehúzzuk (Volt aki telefonon közölte, hogy a készülék nem működik, mert azt bedugni nem tudja sehová, s ha mellé teszi, úgy sem érzékeli a gépe.), s keresünk a gépünkön egy USB bemenetet.  Reméljük, hogy ez a bemenet 2.0 és a gépünk legalább Pentium 4-es. A digitalizáló készüléket szigorúan be kell dugni, csatlakoztatni! 

A gép elkezd dolgozni, a Win7 keresi a drivert.

Ezt az eredményt fogjuk látni:

 

USB digitalizáló driver telepítése

Itt sokaknál pánikhangulat (Na már megint sz*rt vettem!) kezd kialakulni és bőszen, a telefonszámomat keresgélve kérik, hogy azonnal oldjam meg ezt az őrült problémát.

Megoldás:

Rákattintunk a nagy, kövér "bezárás" gombra, majd - mindenki jól figyeljen - megnyitjuk a "sajátgép" ikont, majd rávezetjük az egeret a CD meghajtónk ikonjára és jobb egér klikk-el az alábbi ábrát kapjuk, ahol rákattintunk a "Megnyitás"-ra.

 

Digitalizálás

Így megkapjuk a számunkra fontos CD-tartalmi listát, ahol láthatjuk, találhatunk egy mappát, amire az van ráírva, hogy "Drivers". Rákattintunk, megnyitjuk.

 

digitalizálás

A megnyitást követően két fájlt találunk. A "Driver Install Manual Package" egy PDF fájl, ami angol nyelven van. Érdemes megnézni, mert itt is le van írva a feltelepítés és letelepítés, fénykép mellékletekkel. Minket jelen esetben ez most nem foglalkoztat. 

Indítsuk el a Setup fájlt! Kattintsunk rá és már indul is a driver telepítése.

digitalizálás

Válasszuk ki a nyelvet (A kínaival vigyázzunk!).

 

digitalizáló

A következő lépésnél értelemszerűen kattintsunk az install feliratú gombra.

 

digitaliálás

 

digitaliálás

A telepítés befejeződött, kattintsunk a "Finish" ikonra!

digitaliálás

A driver telepítését követően a képen látható üzenetet fogjuk kapni. 

Felhívom a figyelmet, hogy az SM-USB 007 eszközt a gép nem fogja megtalálni, nem is tudja telepíteni. Az nem hiba!

 Mindenkit kérek, hogy éjfél egy óra felé, sőt ha lehet, akkor napközben sem, azt rajtam senki ne keresse, az nincs nálam, nem ismerem, és soha nem is laktunk együtt. 

Laza kézmozdulattal zárjuk be ezt az ablakot. 

digitaliálás

Ennyi volt a driver telepítése.

Az Ulead Videostúdió program telepítésére itt már nem szeretnék kitérni, mivel ez már kompletten megtalálható az oldalamon.

 

Indítsuk el a Stúdió programot és kattintsunk a "Capture" gombra, majd a "Capture Video" szövegre. A képen ezt is illusztráltam.

 

digitaliálás

A képen láthatóan megjelenik egy pár darab lenyíló ablak.   A "Source" mellett levő négyzeten találhatunk egy kis háromszöget, ezt lebuktatva kiválasztjuk az "SMI Grabber Device" drivert. Így a program az ehhez a driverhez tartozó eszközt fogja kezelni.

 

digitaliálás

Fontos beállítás! Sok felhasználó ezt a funkciót nem szokta beállítani, ezért nem tud elővarázsolni hangot.

Kattintsunk az "Options" feliratra, majd a lebukó ablakban válasszuk ki a "Video and Audio Capture Property Settings" ablakot. Itt még ki lehet azt is választani, hogy milyen formátumokban történjen a felvétel. A program alapból az AVI-t ajánlja fel.

 

digitaliálás

A felugró ablakban nagyon fontos, hogy kipipáljuk a "Use PCI Audio" ablakot.

Itt, ezen a panelen mindenféle csemege dolgot be lehet állítani. Az én kamerám NTSC-s, de nálunk Magyarországon mindenki a Pal rendszert használja, ezért akinek Pal-os kamerája van, annak át kell állítani arra a rendszerre.

Az ízlésünknek megfelelő beállításokat követően okézzuk le és már indulhat is a digitalizálás.

A készüléket senki ne felejtse el csatlakoztatni a kamerához, a csatlakoztatási leírás a fő oldalon megtalálható, mindenki számára elérhető.

 

digitaliálás

 

Remélem mindenkinek sikerült segítenem. Ha mégsem, akkor a javaslatom az lenne, hogy ami nem megy, azt ne erőltessük. Ne szégyelljünk a környezetünkből segítséget kérni olyantól, aki látott már karón varjút.

Honlap készítés